Vloerverwarming

Zuinig zijn met energie is iets wat ons vandaag de dag met de paplepel wordt ingegeven. Fossiele brandstoffen raken op, nieuwe energiebronnen zoals windenergie en zonne-energie zijn deels nog in ontwikkeling. Hoe zuiniger je met energie bent hoe beter voor je portemonnee. Met folie kun je je huis prima isoleren. Warmte stijgt, dus begin met het dak. Een goed geïsoleerd dak en goed geïsoleerde muren en vloeren leveren direct energiebesparing op. Het gevolg is dat je dergelijke investeringen in enkele jaren weer hebt terugverdiend.

Meer comfort in je woning

Folie kun je gebruiken als je het dak gaat vervangen. Als dit dan toch open ligt kun je folie over het dak leggen voordat de pannen erop gaan. Dit zorgt ervoor dat de warmte in huis beter en daardoor langer wordt vastgehouden dan zonder dit folie. Daarnaast kun je speciaal dik folie gebruiken om tussen de buitenmuur en de radiator te plaatsen zodat de warmte van de centrale verwarming niet te veel door de muren naar buiten ontsnapt. Dit zijn allemaal maatregelen die je kunt nemen voor meer comfort in je huis.

Als hoofdverwarming

Vloerverwarming als hoofdverwarming zie je steeds vaker verschijnen. Het gaat om een duurzame investering die je in de loop van de jaren op financieel vlak, maar ook op het gebied van comfort zeker terug gaat verdienen.

Als bijverwarming

Specifieke ruimtes in je huis waar vloerverwarming zorgt voor comfort en warme voeten, zijn bijvoorbeeld de badkamer of keuken. In deze ruimtes gebruik je echter ook nog vaak andere warmtebronnen zoals radiatoren/kachels. Deze manier van vloerverwarming noem je daarom bijverwarming.

Meer over gietvloer combineren vloerverwarming op Gietvloer-Informatie.nl